KÖKET - en hårsalong !

DET ÄR SANT.
här ska ni få lite tips om vad erat hår mår bäst av ..

Har du matt och slitet hår? -do this..
Låt en till två råa äggulor bli en inpackning under plast i 15- 20 minuter, väl fördelad i det rena handdukstorkade håret. Skölj väl och styla som vanligt. Håret blir mjukt, fylligt och otroligt glansigt. Upprepa en till två gånger i veckan.
Vad många inte tänker på är att ägg är tokfyllda med proteiner, men också en massa vitaminer och mineraler som är bra för håret, och hela kroppen för den delen. Ditt hår kommer må G-reat efter detta!

Vill du få bort fett, smuts och hudflagor från hårbotten? -then try this..
Ta rikligt med fin kallpressad olivolja och massera in i hårbotten och över hela håret, massagen stimulerar hårsäckarna och meridianflödet, slappnar av muskulatur och ökar genomblödningen.
Om man vill kan man försiktigt kamma genom håret med en fintandad kam för att få en lätt hårbottenmassage och fördela oljan ut till topparna. Har du ett lite längre hår kan du sätta upp det i en lös tofs eller fläta på huvudet och lägga en handduk på kudden som skydd.
Sov gärna med en mössa på under natten (gör susen!). Morgonen därpå tvättas håret med fördel med ett "naturligt schampo" utan sulfat. Om du inte har det så går det också bra med ditt vanliga. Blanda schampo med lite vatten och fördela det i det torra håret - detta är viktigt då du annars inte blir av med oljan - massera gradvis in mer vatten så det uppstår ett rikligt lödder, skölj väl och schamponera ytterligare en gång.
Helst ska du inte använda schampo, men du känner efter själv.

(Använd Sesam-olja på samma sätt om du vill få det blankt & mjukt, funkar även på hud).

En riktig dunderkur (!) är en inpackning av äkta majonnäs, jo du läste rätt. Den innehåller en massa nyttigheter som ägg, olja och vinäger och tillför därmed näring, glans och volym. Applicera i torrt hår, låt sitta i ca 20 minuter, tvätta som på alla de ovanstående "feta" håren.


Bleka ditt blonda hår? eller få ditt hår superglansigt?
Bor man i områden med hårt vatten eller av annan anledning tycker håret är matt är detta ett populärt sätt att neutralisera håret och ge det glans och volym: Skölj med något surt i lika delar vatten, till exempel äppelcidervinäger (som också tar bort det gula i blekta hår), eller mjölksyra. Detta är speciellt bra för dem med mjäll eller klåda i hårbotten eftersom de är bakteriedödande. Föna försiktigt håret torrt så försvinner lukten snabbt, det hjälper också hårbotten att torka upp snabbare och förhindrar svamp och klåda. Andra sköljmedel är; för blonda hår kamomillte eller salviate som intensifierar mörka hårfärger, även dessa är milt antiseptiska. Ställ en bunke under håret och förstärk effekten genom att skölja med samma vatten flera gånger.

TUNNHÅRIG?
Skulle det nu vara lite tunt beställt med håret över huvud taget rekommenderar min goda vän och kinesiska läkare att inta en till två teskedar svarta sesamfrön dagligen under en längre period på cirka ett år för att återfå hårväxten, vilket i alla fall fungerat med gott resultat i Kina. Huruvida det verkar även på västerlänningar återstår att se ..


Hör gärna av er om ni testat något o berätta hur dt funkade :-)
& good luck!

Själv ska jag pröva mig på ägg, äppelcidervinäger, svarta sesamfrön och majonnäs (typ nästan allt!)
HAHA, va kul det här kommer bli. tror faktiskt att jag prövar göra en egen behandling, blandar ihop äggulan, majonnäsen och vinägern. får se hur det går!
Lägger självfallet in ett inlägg när jag prövat allt!
Kommer dock inte bli idag, men snart .... ;-)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0